Как да изберем теракот за баня

Ако сте решили да започнете да ремонтирате или изграждате нова баня се поинтересувайте какви са най-новите тенденции в обзавеждането на баня. Ако сте решили да избирате между различните видове теракот или гранитогрес, които се предлагат на пазара, първо се за запознайте с характеристиките на плочките. Свържете се с фирма за къртене плочки за да премахнете старите.

Рзмера на теракотните плочки е въпрос на вкус и естетическо усещане. Все пак имайте в предвид, че големите теракотни плочки се поставят по-лесно, докато при малките се изисква повече прецизност при монтажа, което в крайна сметка ще доведе до по-бавна работа и по-висока цена за работа . Важна ли е тежестта на теракотните плочки? Ако искате да ги лепите на плот това може да е от голямо значение, особено ако е изграден от крехки материали резултата може да бъде катастрофален.

На пазара има теракотни плочки и гранитогрес с огромно разнообразие от модели и цветове. Тук отново всичко опира до естетическо усещане и от това какъв облик искате да постигнете при обзавеждането на банята. Може да избирате между гланцирани и не гланцирани плочки. Гланцът дейста като изолация и помага на теракотните плочки да не абсорбират вода. Недостатък е, че те са хлъзгави когато се намокрят. Затова е добре да използвате гланцирани, но грапави плочки за пода.

При обзавеждането на баня обърнете внимание на фугирането на теракотните плочки. Ако не се направи добре това ще доведе до просмукване на влага и потенциални проблеми в съседни помещения. Използвайте специални фугиращи смеси, които запечатват плътно плочките независимо дали става въпрос за теракот или за гранитогрес.

Въпреки че банята е едно от най-малките помещения в жилището. Качественото и обзавеждане значително подобрява комфорта в жилището. Затова добавянето на вана, душ кабина, шкафове за принадлежности и всякакво полезно обзавеждане не трябва да бъде подценявано.

Източник: http://151.bg/ремонт-на-бани