Още няколко предимства на алуминиевите парапети

Ако се чудите защо трябва да изберете алуминиеви парапети вместо друга алтернатива, е добре да знаете, че алуминият се отличава с някои страхотни качества, които никой друг материал не притежава. Освен осигуряване на безопасност и стойност на вашия имот, алуминиевият парапет предоставя и набор от значими предимства като:

Вижте нащето видео – www.youtube.com/watch?v=0JKS3xMW_0U

  • Висока издръжливост: Алуминият е метал, който не съдържа желязо, което означава, че няма нужда да се притесняваме от прекомерна корозия или ръжда. Представлявайки един от най-резистентните на времето материали, които могат да се намерят днес, алуминият лесно издържа на всякакви природни явления, включително дъжд, сняг и UV лъчи.
  • Минимална поддръжка: Традиционно, една алуминиева система за парапет се нуждае от незначителни дейности за поддръжка като например пребоядисване. Но съществуват и такива парапети, които са изцяло освободени от необходимостта за поддръжка, и се нуждаят само от своевременно почистване.
  • Уникална естетика: Без значение какво казват хората, външният вид винаги има значение. За да ви помогнат да изразите своята индивидуалност, алуминиевите парапети се предлагат в разнообразие от дизайни, цветове и модели, които не само съответстват на вашия естетически вкус, но и се сливат безупречно със заобикалящата ги среда, като ви дават възможност да подобрите цялостния вид на имота си.
  • Ниска цена: Парапетите от алуминий са много по-евтини от тези, изработени от ковано желязо или стомана. От друга страна, въпреки че алуминият е по-скъп от дървото, той не изисква скъпата и отнемаща време поддръжка, от която дървените парапети се нуждаят регулярно. Тъй като алуминият е наистина достъпен и предполага еднократна инвестиция без допълнителни разходи и поддръжка, той е по-удачен от всяка друга опция за парапет.
  • Алуминий срещу стомана: За разлика от стоманата, която трябва да се пребоядисва на всеки няколко години, алуминиевите парапети днес имат покритие, което им осигурява много по-голяма издръжливост. Също така, понеже стоманата е доста по-тежка от алуминия, тя е трудна за транспортиране и монтаж.
  • Алуминий срещу дърво: Една от най-важните разлики между тези две опции за парапет е, че алуминият няма да изгние. Ако покритието му е направено както трябва, той не изисква никаква поддръжка през целия си живот. От друга страна, дървото гние. Поради тази причина трябва да бъде пребоядисвано на всеки две години.
  • Алуминий срещу винил: Друго голямо предимство на алуминия е неговият нисък показател на разширяване и свиване. Алуминиевият парапет запазва формата и измеренията си в прекомерен студ или горещина. От другата страна е винилът, който може да бъде сериозно афектиран от екстремните температури, като се свива или разширява неимоверно.

Ако искате да получите повече информация за нашите модели парапети, които предлагаме в София и страната посетете нашият уеб сайт: http://infomet.eu/