demanovskadolina.eu

Важни подробности за една екскурзия в Банкок

чт, 13 юни 2019 11:08, 50 преглеждания

Не сте издържали на изкушението при вида на надписа „Екскурзия Банкок“ и вече стягате багажа. Не бързайте да тръгвате преди да сте се запознали с някои специфики свързани с пътуването по това направление.

Все по-често в последните години Тайланд става обект на интересите на туристите от цял свят. Логично е човек да иска да види нещо наистина неповторимо. Разбира се, страната има своите особености, с които туристите трябва да се съобразяват, за да не се провали екскурзията им.

Факт е, че повечето от туристите пристигат в Тайланд и в частност в Банкок по време на сухия и хладен сезон. Тук хладно означава температури между 28 и 32 градуса. През този сезон, декември-февруари, валежите са изключителна рядкост.

За вашата мечтана екскурзия до Банкок не е нужно да носите дебели дрехи. Това е чудесна новина. Няма какво да ви наема излишно място.

Нощувката в страната е на изключително достъпна цена. Лесно може да се намери легло за приблизително 10-15 лв. Все пак е добре да следите за рейтинга на хотела, което ще ви гарантира добра хигиена и приятна атмосфера.

Пътуването със самолет от България до Тайланд ще изисква поне едно прикачване. Запознати препоръчват маршрута София – Доха – Банкок, като можете да се насладите на лукса на катарското летище в Доха, което супер модерно и красиво.

За да можете да влезете в Тайланд, трябва да имате валиден паспорт и виза. Виза можете да си осигурите като посетите Тайландското консулство в София. Издаването на визата става бързо, но за всеки случай направете това по-навреме. Когато има най-голям наплив на екскурзианти към Тайланд, цената за издаване на визата спада и често се плаща съвсем символична сума.

Задължително трябва да имате и застраховка, покриваща медицински разходи, застраховка на багажа ви. Добре е да се поинетересувате какви имунизации трябва да имате за Югоизточна Азия.

В Банкок можете да разчитате на обществен транспорт. Влакът Skytrain преминава през всички ключови места в града. Използват се индивидуални билети или карти за определен период.

 

 

 

Назад